MAGismerkedés

kissgaji.jpg

Mára a száz éve termelt kultúrnövényeink 90 százaléka eltűnt, aminek legfőbb oka, hogy a gazdaságok többsége a nagyobb haszon reményében felhagyott az őshonos növények vetésével-ültetésével, és áttért a nagyobb hozamot hozó hibrid fajták termesztésére. Az ember ilyet nem tehet büntetlenül: az évezredek alatt kitermesztett fajták sokkal életképesebbek, a betegségekkel szemben ellenállóbbak voltak a maiaknál.

 

Te szeretnél megismerkedni régi tájfajta zöldségekkel?
Esetleg Te már őrzöd és rendszeresen veted a kertedben a nagyszülők zöldség magvait?
Szeretnél vegyszerek nélkül termeszteni a kertedben, de a hibridek csak kemikáliákkal nőnek?
Nálad már nincs „műanyag termés” a kertben csak igazi életerős helyi fajtákról szüretelsz?
Rendszeresen fogsz magot a zöldségeidről és azt veted vissza, vagy most még csak álmodsz erről?

Amennyiben bármelyik kérdésre igen a válaszod, akkor várunk szeretettel 2015. március 14-én szombaton 14-15 óra között Budapesten, a Moksha Yóga Klubban magot csereberélni! Mint ahogy az bejegyzés címe is mutatja, inkább ismerkedős, egyszerű programot szeretnénk, így nagyrészt a saját, múlt évből megmaradt magjaimmal készültem, és minimális mennyiségben a budakalászi Lipták Zsuzska néni magjai is kaphatóak lesznek! 

A pontosan érkezők meghallgathatják Halmos Mónika gasztróbotanikus előadását. (Rózsakunyhó).

Mónika magyar és német nyelvterületen megjelent könyveibenfilmjeiben, Life Networksos műsorában, tanfolyamain a virágoskerttől a tányérig vezeti olvasóit, izgalmas, gyönyörű ételek receptjeivel.