A legszínesebb magbörze, amin valaha is részt vettünk

 

Ma egy különleges magbörzével és előadásokkal összekötött eseményen jártunk. És meg kell mondjuk, le vagyunk nyűgözve!

A meghívottak között szerepelt Halmos Mónika gasztróbotanikus és a Rózsakunyhó.

Mónika magyar és német nyelvterületen megjelent könyveiben, filmjeiben, Life Networksos műsorában, tanfolyamain a virágoskerttől a tányérig vezeti olvasóit, izgalmas, gyönyörű ételek receptjeivel.

Csak megsúgom, hogy Mónika hamarosan a mi blogunkon is rovatvezető lesz! Jövő heti magbörzénken megismerhetitek!

 

Kedveljétek Ti is a Rózsakert Alkotóműhely oldalát! Különleges színfoltja a tudatos, természet közeli élet képviselőinek! Nagyon boldog vagyok, hogy megismerhettem!

Képviseltette magát még három őstermelővel a Valeyrac Exotics is, akik abban különlegesek, hogy egyedi, számunkra nagyrészt ismeretlen fajok magjait fajtagazdagságáról tartanak előadást, népszerűsítik.

Többek között az ők jó százféle vetőmagját is kivitte Kenyába a Vodafon Felelősségvállalás programja, a Taita Alapítvány missziója. Kísérleti gazdaság jelleggel, a kenyai árvákkal kezdtek el, többek között magyar magokból zöldségeket, gyümölcsöket termelni az árvaház élelmezésére. Domonyai András és a MonJardin jelenleg is azon fáradoznak, hogy minél több Afrikai országba eljussanak a magyar magjaink, ezzel kiutat mutatnak a térségben sajnos jellemző mély szegénységből.

A Valeyrac Extől Bihari Balázs szintén elfogadta felkérésünket, így hamarosan az Ő posztjait is olvashatjátok nálunk!

kenya.jpg